logo WTCH

coupole.jpg

Tenders are here to stay! Ondanks een jarenlange goede relatie met een klant, kan het zomaar gebeuren dat deze gaat aanbesteden en meerdere partijen vraagt om een voorstel. Voor veel verkopers is de vraag: Hoe maken we het onderscheid? en Hoe winnen we de tender? Met de verkooptraining Pitches en Tenders maak je het onderscheid en laat je de concurrentie achter je. In deze opleiding leer je te werken vanuit "We wisten hier op voorhand al dat het ging lukken. En dat is wel prettig werken."

pitch

Steeds meer pitches en aanbestedingen

Steeds vaker stellen klanten van tevoren eisen en voorwaarden waar je het mee moet doen. Contact en aanvullende informatie vooraf, wordt soms bewust vermeden. Als je dan al door een eerste 'selectie' heen komt wordt er vaak gevraagd om je voorstel toe te lichten. Meer en meer in presentaties en pitches.

Sommige salesmensen beschouwen deze manier van werken bijna als onrechtvaardig en zien het scoren van de deal als een soort lotto. Alsof je afhankelijk bent van de willekeur van de klant. Uit ervaring weten we dat er nog voldoende kansen zijn. Door juist gebruik te maken van alle input die er wel is en door heel tegendraads en creatief te werken.

Doelstellingen training Pitches en Tenders

Na deze training

> weet je hoe je met minimale input een onderscheidend voorstel maakt

> weet je hoe je de concurrentie aftroeft en op de shortlist komt

> kun je voorstel presenteren op een manier die de klant bijblijft

Onderwerpen training Pitches en Tenders

Thema 1: Pitches & Tenders. 
Hoe kom je aan juiste en relevante informatie?
 Hoe ga je om met 'geen contact' vooraf?
Thema 2: S.O.C.O.R. 
De structuur
voor voorstellen en presentaties.
Thema 3: Anders zijn dan de rest.
Voorkomen van eenvormigheid, eruit worden gepikt en voorkeuren creëren.

Opbouw en methodiek

De training duurt 2 x 1 dag. In deze verkooptraining werken we samen aan een specifieke tender/pitch. Het zo uitwerken en voorbereiden dat je er helemaal klaar voor bent. Tussen de 2 trainingsdagen werk je als deelnemer verder aan de case, die op de laatste dag zal worden fijngeslepen. Deze training wordt in-company gegeven.

Aanmelden of vragen? Vul het contactformulier op deze pagina in en wij nemen contact me je op.

Share this

WTCH werkt onder andere voor:

WTCH werkt onder andere voor

© WTCH 2019

Designed by Teqa webdiensten